Παρασίδης 6

Γιατί να ξεκινήσει το παιδί μου πολεμικές τέχνες

Ευ – ζην στα παιδιά, Πολεμικές Τέχνες

Από τον καθηγητή πολεμικών τεχνών Αλέξανδρο Παρασίδη

Παρασίδης 6Γιατί να ξεκινήσει το παιδί μου πολεμικές τέχνες

Κατά καιρούς πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται γιατί να επιλέξουν για το παιδί τους την ενασχόληση με κάποια πολεμική τέχνη. Μπορεί κάποιος ειδικός να αναφέρει εύκολα διάφορους λόγους. Παρακάτω σας αναφέρω μερικούς από τους πιο σημαντικούς.
1. Αποκτάς αυτοπεποίθηση και αίσθηση ασφάλειας

Καθώς μεγάλο κομμάτι των πολεμικών τεχνών ασχολείται με την αυτοάμυνα, σύντομα αποκτάς αυτοπεποίθηση και νιώθεις ότι μπορείς να αναγνωρίσεις τον κίνδυνο και να τον αποφύγεις. Επίσης, αποκτάς κάποια εφόδια για να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου πολύ καλύτερα από τον μέσο άνθρωπο. Κυρίως όμως, αποκτάς την απαραίτητη γνώση και ωριμότητα, ώστε να σταματήσεις μια συμπλοκή πριν καν ξεκινήσει.

 1. Γυμνάζεις σώμα και πνεύμα
  Λόγω της κίνησης και της φύσης τους, οι πολεμικές τέχνες-κάθε είδους -γυμνάζουν αρμονικά και ομοιόμορφα ολόκληρο το σώμα και συντελούν σημαντικά στην άρτια σωματική υγεία και όχι μόνο. Αναπτύσσουν επιπλέον- σε πολλές περιπτώσεις -την ελαστικότητα και την ευλυγισία. Λόγω της φιλοσοφίας τους καλλιεργούν παράλληλα το πνεύμα του ασκούμενου μέσα από ασκήσεις διαλογισμού που βελτιώνουν τη συγκέντρωση και την διαχείριση άγχους και στρες.

  3. Χάνεις βάρος 
  Οι πολεμικές τέχνες, λειτουργούν ως επί το πλείστον αερόβια. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια ιδανική μέθοδος για να χάσεις λίπος σχετικά εύκολα και συνεπακόλουθα, το περιττό βάρος και να το διατηρήσεις χωρίς διατροφικές θυσίες και επιβλαβής δίαιτες. Συνεπακόλουθα, αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή και συντελεί στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

  4. Μπορείς να συνεχίσεις για πάντα
  Ενώ τα περισσότερα αθλήματα έχουν μια ηλικιακή ημερομηνία λήξης και μετά από κάποια χρόνια είναι αρκετά δύσκολο να βελτιωθείς ή και να συνεχίσεις να ασχολείσαι, οι πολεμικές τέχνες σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν βελτίωση όσο μεγαλώνεις και αποκτάς εμπειρία, με το πέρασμα των χρόνων. Πρόκειται για μια ενασχόληση που μπορεί να σε συντροφεύει για πάντα και ταυτόχρονα να βελτιώνει τις ικανότητές σου.

  5. Βιώνεις τη χαρά της ανακάλυψης
  Η καθημερινή εκμάθηση, σου δίνει τη χαρά της ανακάλυψης και της δημιουργίας, γιατί μέρα με τη μέρα αποκτάς ικανότητες, ανακαλύπτεις τα όριά σου και νιώθοντας χαρά απολαμβάνεις τις κατακτήσεις σου.

  6. Αποκτάς έναν νέο φίλο
  Οι πολεμικές τέχνες, μπορούν να γίνουν ο αχώριστος φίλος σου, ιδιαίτερα τις στιγμές που το έχεις περισσότερο ανάγκη, για να απορροφήσει όλη την ένταση που έχεις και να ψυχαγωγηθείς με δημιουργικό τρόπο. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να τις αναζητήσεις και να είναι δίπλα σου. Επιπλέον, θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις νέους φίλους, τους συμμαθητές σου, με τους οποίους έχεις ένα κοινό χόμπι.

  7. Δεν χρειάζεται να είσαι κορυφαίος
  Ποτέ κανείς δε θα αξιώσει από σένα επιδόσεις. Δεν χρειάζεται να είσαι πρωταθλητής, να κάνεις πρωταθλητισμό αν δεν το θέλεις ή να πρέπει να πετύχεις έναν σκοπό ή στόχο αν δεν το χρειάζεσαι. Μπορείς να βελτιώνεσαι με τους δικούς σου προσωπικούς ρυθμούς, χωρίς καμία εξωτερική πίεση για επίδοση.

  8. Δε μετράει το μέγεθός σου 
  Οι πολεμικές τέχνες είναι εξαιρετική δραστηριότητα για κάθε σωματότυπο. Τίποτα δεν σε εμποδίζει να ασχοληθείς με τις πολεμικές τέχνες, ακόμα και αν είσαι βραχύσωμος, εύσωμος, αδύνατος ή όχι. Η απόδοσή και η εκμάθηση, δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση από το σωματότυπο.

  9. Δε μετράει το φύλο
  Ο περιορισμός του φύλου, επίσης δεν έχει καμία σημασία, αφού η δύναμη δεν είναι το μυστικό εκμάθησης των πολεμικών τεχνών, αλλά η τεχνική και η στρατηγική.

  10. Αντικαθιστά τις εξαρτήσεις

Στη σχολική ηλικία παρατηρείται η πολύωρη ενασχόληση με ηλεκτρονικές συσκευές σε σημεία εξάρτησης. Αν αναζητάς μια διέξοδο για να διευκολυνθείς και να απαλλαχθείς από τις επιζήμιες εξαρτήσεις, οι πολεμικές τέχνες μπορούν εύκολα να αποτελέσουν μια θετική εξάρτηση, που προκαλεί χαρά, χαρίζει υγεία και μπορεί να γίνει μια νέα συνήθεια που αντί να αφαιρεί τα καλά πράγματα της ζωής σου, να τα προσθέτει.
Παρακαλούμε κατά την ηλεκτρονική αναδημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το oloigiatopaidi.gr . Ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση