πολεμικες τεχνες

Δέκα λόγοι για τους οποίους οι πολεμικές τέχνες ωφελούν τα παιδιά

Ευ – ζην στα παιδιά, Πολεμικές Τέχνες

Από τον καθηγητή πολεμικών τεχνών Αλέξανδρο Παρασίδη

πολεμικες τεχνεςΔέκα Λόγοι για τους οποίους οι πολεμικές τέχνες ωφελούν τα παιδιά 

1. Η απόκτηση αυτοπειθαρχίας– Μια από τις κεντρικές αρχές όλων των συστημάτων πολεμικών τεχνών είναι μια απόλυτη εστίαση στην αυτοπειθαρχία. Τα σημερινά παιδιά είναι τόσο εξοικειωμένα με τη λήψη της στιγμιαίας ικανοποίησης ώστε η εκμάθηση της αυτοσυγκράτησης και της πειθαρχίας δεν είναι πάντα το πιο εύκολο να επιτευχθεί. Εντούτοις στα παιδιά με ένα υπόβαθρο πολεμικών τεχνών, υπενθυμίζεται συνεχώς για το πώς η ουσιαστική είναι η αυτοπειθαρχία και η αυτοσυγκράτηση.

2. Βελτίωση φυσικής κατάστασης– Περιορίζεται ο χρόνος που περνά το παιδί σας μπροστά στην τηλεόραση-οθόνη υπολογιστή και ο χρόνος αυτός αντικαθίσταται από σωματική δραστηριότητα. Γίνεται βίωμα στο παιδί σας να αποφεύγει τον καθιστικό τρόπο ζωής.

3. Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Το παιδί σας θα γνωρίσει άλλα παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα, θα γίνει πιο κοινωνικό και θα κάνει νέους φίλους. Η προπόνηση πολύ συχνά θα γίνεται σε ζευγάρια οπότε θα αναγκαστεί να μάθει να συνεργάζεται με τους άλλους.

4. Μαθαίνει να θέτει και να επιτυγχάνει στόχους – Οι πολεμικές τέχνες βασίζονται στο σύστημα απόκτησης χρωματιστών ζωνών που δηλώνουν το βαθμό ικανότητας αυτού που την φοράει. Όταν το παιδί σας προσπαθεί να αποκτήσει την επόμενη χρωματιστή ζώνη, αποκτά πολύτιμα βιώματα για τον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων του.

5. Αύξηση αυτοπεποίθησης – Έρχεται με την επίτευξη στόχων. Έτσι το επίπεδο αυτοπεποίθησης του παιδιού σας θα πάρει μια ώθηση με κάθε νέα κίνηση που κατακτά και κάθε νέα κάθε ζώνη που κερδίζει.

6. Εμφύσηση της αίσθησης του σεβασμού– Διδάσκεται σε οποιοδήποτε στυλ πολεμικών τεχνών και θα απαιτήσει από το παιδί σας να επιδείξει στον δάσκαλο του τον δέοντα σεβασμό.

7. Βελτίωση ακουστικής επεξεργασίας– Προκειμένου να κάνει κτήμα του τις κινήσεις που διδάσκεται, το παιδί σας θα πρέπει να ασκήσει τις δεξιότητες ακουστικής επεξεργασίας.

8. Ενθάρρυνση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών – Εάν σκέφτεστε ότι οι πολεμικές τέχνες ενθαρρύνουν την βίαιη συμπεριφορά δικαιολογείστε εάν η μόνη εμπειρία σας προέρχεται από την τηλεόραση. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά ενθαρρύνονται στην ειρηνική επίλυση των διαφορών τους και να καταφεύγουν στην χρήση πολεμικών τεχνών μόνο ως μέσο αυτοάμυνας.

9. Ανάπτυξη της ομαδικότητας – Η ομαδική δουλειά η εκμάθηση νέων πραγμάτων και η επίτευξη στόχων είναι ένα σημαντικό μάθημα ζωής για τα παιδιά, και η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας σε αυτή την κατεύθυνση.

10. Βελτίωση σε άλλους τομείς της ζωής– Τα οφέλη της κατάρτισης στις πολεμικές τέχνες δεν τελειώνουν στο γυμναστήριο. Η αύξηση της αυτοπεποίθησης, η καλή φυσική κατάσταση και οι αυξημένες ικανότητες συνεργασίας θα βοηθήσουν επίσης το παιδί στις ακαδημαϊκές και κοινωνικές πτυχές του σχολείου, να έχει βελτιωμένη συμπεριφορά στο σπίτι και εν γένει μια ομαλή πορεία προς την ενηλικίωση.

Εάν ανησυχείτε ακόμα για την ενδεχόμενη ενθάρρυνση βίαιων συμπεριφορών, μπορείτε να περάσετε μία βόλτα από το γυμναστήριο μας για να δείτε το είδος της εκπαίδευσης και να συζητήσετε με τον δάσκαλο και τους άλλους γονείς ώστε να σας φύγουν οι τυχόν ανησυχίες.

Παρακαλούμε κατά την ηλεκτρονική αναδημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το oloigiatopaidi.gr . Ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση