10.10

Νομίζεις ότι δεν μπορείς να χορέψεις;

Ευ – ζην στα παιδιά, Χορός

Από τη γυμνάστρια Βενετία Λασκαρίδη.

10.10Νομίζεις ότι δεν μπορείς να χορέψεις;

Σκέψου ξανά

Κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γύρω από το χορό όπως «έχω δύο αριστερά πόδια» ή «χορευτής δε γίνεσαι, γεννιέσαι». Ας ρίξουμε μια ματιά στις σκέψεις που μας κρατάνε μακριά από το χορευτικό παρκέ.

  1. Δεν έχω ταλέντο

Υπάρχει μια παγίδα σε αυτή τη λογική, ο χορός δεν απαιτεί ταλέντο! Απαιτεί εκμάθηση νέων δεξιοτήτων όπως κάθε άλλη δραστηριότητα. Οι καλοί χορευτές δεν είναι πάντα άνθρωποι με φυσικό ταλέντο. Είναι άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει αμέτρητες ώρες χορευτικών μαθημάτων, έχουν προπονηθεί άλλες τόσες ώρες εκτός αίθουσας και έχουν δουλέψει σκληρά τις αδυναμίες τους.

  1. Δεν έχω ρυθμό

Μερικοί μπορούν να ακούσουν τον ρυθμό και εσύ δεν μπορείς; Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον που γνωρίζει από μουσική ή χορεύει από μικρό παιδί είναι λίγο άδικο. Το να μάθουμε να ακούμε το ρυθμό και στη συνέχεια να «μετακινούμε» χέρια και πόδια πάνω σε αυτόν, θέλει σωστή καθοδήγηση και πρακτική εξάσκηση!

  1. Δεν έχω χορευτικό σώμα

Πόσο άδικο είναι αυτό κυρίως όταν το πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας; Πρέπει να έχεις τις ιδανικές αναλογίες για να διασκεδάσεις χορεύοντας; Αγάπα το σώμα σου και άσε το χορευτή να βγει από μέσα σου.

  1. Νομίζω ότι όλοι με κοιτούν σχολιάζοντας με αρνητικά

Όταν χορεύεις μερικές φορές είσαι πιο ορατός απ’ ότι όταν βρίσκεσαι στο περιθώριο. Αυτό είναι αλήθεια. Ο χορός είναι ένας τρόπος διασκέδασης και έκφρασης. Όλοι θέλουν να το κάνουν, αλλά λίγοι έχουν το θάρρος να σηκωθούν και να ξεκινήσουν το «πάρτι». Ωστόσο, μόλις το κάνεις μία φορά, πίστεψέ με, είναι τόσο διασκεδαστικό, που την επόμενη δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς. Πόσο μάλλον όταν θα έχεις τη δυνατότητα βελτίωσης!

Μάθε τώρα πως μπορείς να έρθεις αντιμέτωπος με τα taboo σου με μια μόνο κίνηση

Βγες από το «καβούκι» σου και πάρε την απόφαση να γίνεις μέλος μιας χορευτικής ομάδας.

Τα ομαδικά μαθήματα μπορεί να φαίνονται τρομακτικά αλλά ο σκοπός τους είναι πολύ πιο σημαντικός από την εκμάθηση κάποιων επιπλέον βημάτων. Μία ομάδα είναι ιδανική να σας κάνει να εγκλιματιστείτε σε νέους χώρους, να γνωρίσετε καινούριους ανθρώπους και να αποκτήσετε το αίσθημα της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Μπορεί ακόμη και να γνωρίσετε κάποιον πιο φοβισμένο από εσάς που με τον τρόπο σας να τον βοηθήσετε να βελτιωθεί εξίσου. Αποκτήστε θετική ενέργεια. Είναι ωραίο να ακούς από έναν έμπειρο και καταξιωμένο στον χώρο του να σου λέει ότι βελτιώνεσαι αλλά η περίπτωση να το ακούς από τρίτους είναι απερίγραπτο συναίσθημα ικανοποίησης.

Ο χορός είναι σα να οδηγάς ή καλύτερα σα να πετάς. Ο μόνος τρόπος να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου, είναι η συμμετοχή σου που σε αναγκάζει, με την θετική έννοια του αναγκασμού, να έρθεις αντιμέτωπος με αυτό το κομμάτι του «φόβου» σου. Κάνοντας μαθήματα θα βελτιώνεσαι καθημερινά και κάθε νέα μέρα θα είναι για σένα μια καινούρια και εντελώς διαφορετική μέρα από την προηγούμενη. Μη φοβάσαι να προσπαθείς γι’ αυτό που πιστεύεις και μη βάζεις εμπόδια και ταμπέλες στο δρόμο σου ότι «δεν μπορώ», «δεν θα τα καταφέρω». Δεν υπάρχει «δεν μπορώ», υπάρχει μόνο «δεν θέλω».

Να θυμάσαι ότι χορεύεις επειδή μέσα από το χορό αγγίζεις για λίγο την ευτυχία, χορεύεις και εκφράζεις την κίνηση και τα συναισθήματα σου, και κάπως έτσι, απελευθερώνεσαι.

Γι’ αυτό χορεύεις…

Παρακαλούμε κατά την ηλεκτρονική αναδημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το oloigiatopaidi.gr . Ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση